Categories
Focus on Education

Korte Update

Korte Cindy Update

Eind december bereik ik Dubai, na de pedalen van mijn fiets stevig verzet te hebben zoef ik vanuit Turks Koerdistan door Iraaks Koerdistan en tenslotte Iran.

In Iran ontmoet ik Henrik, een Deen die ook aan het fietsen is in Iran. Hoewel ik geen plannen heb voor een meer regelmatig bezoek aan mijn familie nu mijn moeder ziek is, ik een afkeer van vliegreizen heb en het haat om de regelmaat van het fietsen te onderbreken, besluit ik dat ik Henrik wil zien, vlieg ik naar Kopenhagen, én surprise mijn ouders.

Vanuit een zonnig Perzische Golf en een helder behemelde Emiraten duik ik onder een dikke, zware en ondoorzichtige deken aan wolken. De temperaturen dalen van 20 graden naar beneden het vriespunt en dagen op de fiets veranderen in een heerlijk aanmodderend boerenleventje. Ik graaf in de aarde en wandel door modder en sneeuw met Prins, een zwarte Labrador. Het is als een vakantie, hoewel geen noodzakelijke pauze, wel een zeer aangename rustperiode.

Ik voel me als een losgeslagen fietser, dus waarom mijn familie niet verbazen wanneer ik toch zo dicht bij ben. De vlucht van Dubai naar Kopenhagen heb ik al die tijd geheim kunnen houden en zodoende kan ik mijn ouders en zus een bijna hartverlamming bezorgen. Nadat ik ongeveer 4 weken bij Henrik ben gebleven, blijf ik een week in Nederland voordat ik weer terug vlieg. Terug naar Dubai om voort te fietsen richting India (helaas, wederom een vlucht zal nodig zijn). En hiermee begint een tocht in één van de moeilijkste landen om te fietsen.

Om

Focus on Education

Zoals u allen wellicht weet, probeer ik geld voor Focus on Education in te zamelen. Met een aantal projecten ondersteunen zij meisjes uit de laagste kaste, de zogenaamde onaanraakbaren. Deze vrouwen en meisjes ‘graven’ stront als beroep, waarvoor zij erg weinig betaald krijgen. Hield ik van het graven in de akkers van Denemarken, nooit kwam het bij me op dat ik geboren zou zijn in India en poep zou graven. Stel je voor: dat je andere mensen hun uitwerpselen moet opruimen, met je blote handen. Dat je moet scheppen op plaatsen waar het toilet is bedekt met stront zoveel dat je deze niet eens meer zou herkennen als zodanig. Het plaatsen van de stinkende poep op een rieten mandje, balancerend op je hoofd. Kun jij je voorstellen dat dit je leven zou zijn, het te kunnen ontsnappen? Deze meisjes kunnen er niet eens van dromen. Dit is hun lot, dit is wat hun moeder deed en dit is wat hun dochters zullen doen. Het kan echter nog erger, wat te denken als je tegen je wil seks moet hebben, het smerig verdiende geld af moet staan en je leven voort zet, in een donker kamertje opgesloten zit. Het gebeurt. Vaak. Ver van ons, die dit lezen, vandaan. Beeld je eens in dat jij dit had kunnen zijn. Het is het lot van deze meisjes uit de laagste kaste, meisjes en vrouwen waar je mee kunt doen wat je wilt…

IMGP9440

Tenzij ze het geluk hebben door een aantal nonnen te worden aangesproken, die deze dalit meisjes uit hun ‘beroep’ wil halen. Zij worden bijgestaan door Focus on Education. U kunt ons ook helpen: doneer waar je zonder kunt deze maand, op 1267.61.930 of klik op deze link.

Ik hoop dat ik de route door India voort mag zetten, vanuit het zuiden richting de meisjes in het noorden van dit uitgestrekte land. Ik hoop meer dan de 4000 kilometer naar hen te kunnen gaan fietsen. Omdat ik het kan, terwijl zij slechts één wens hebben: de deur van dit stinkende hoofdstuk voor altijd te sluiten…

By Cindy

Years of traveling brought me many different insights, philosophies and countries I needed to be (over 90 in total). I lived in Pakistan, went over 15 times to India and when I stopped cycling the world, that was after 50.000 kilometer through 45 countries, I met Geo. Together we now try to be more self-sustainable, grow our own food and live off-grid. I now juggle with the logistics of being an old-fashioned housewife, cook and creative artist loving the outdoors. The pouches I create are for sale on www.cindyneedleart.com

9 replies on “Korte Update”

Je schetst een heel duidelijk beeld van het Stontrapersproject en het project voor vrouwen in nood in Noord India. Als echte wereldburger zet jij je in voor meisjes ver buiten de grenzen van je geboorteland. Meisjes en jonge vrouwen die leven onder ‘onmenselijke’ omstandigheden. Stichting Focus on Education is erg blij met je inzet.
Take Care Cinderella. Je doet fantastisch werk dat weinigen je zullen nadoen.
Zie http://www.facebook.com/stichtingfocusoneducation voor de projecten en foto’s van de projecten die Cinderella bezoekt.
Groetjes,
Jacques en Marijke den Ridder
Stichting Focus on Education
http://www.focusoneducation.nl

Like

Lieve Marijke en Jacques,

Ik doe het graag en hoop echt wat te kunnen gaan doen in Varanasi. Dit project is enorm waardevol. Vooral omdat ik er zelf geweest ben en heb gezien wat er gedaan wordt om die meisjes een betere kans te geven. Dat geldt voor alle projecten (straat kinderen project in Madurai was ook een zeer helder voorbeeld!)

Zodra ik in India kom, ik hoop binnen een week of vier, toch zeker, dan fiets ik als een gek naar het Noorden! Ik ga me wel bewapenen hoor ; )

Enne, het werk dat ik doe stelt niet veel voor in vergelijking wat jullie doen! Jullie zijn de paarden die de wagen trekken, ik een spaak van het wiel.

Ik ben vooral blij dat ik het kán doen.

Liefs voor jullie beide x Cin

Like

Nu even mijn nederlands oofenen. Het is wel leuk dat jij jou familie heb gezien. Ik kan Nederland niet zo good lezen maar ik versta genoeg om te zien dat jij en fijn verassing heb ge maakt voor jou familie 🙂 .

Oh en ik ken en beetje nederlands omdat ik daar gebooren was en mijn Oma, omes, tantes, nichten en nefen woonen nog daar

Like

I am from Diessen, near Tilburg. Small world.

You asked in another comment how my plans are going. They are going well. After spending 16 days in Kenya I fell in love with that country so I have decided to start my travels in Africa. But I will probably use a motorcycle for transport there. I love motorcycle touring (I have done a lot here in Australia) and motorcycles are cheap to buy in Kenya and cheap to run. So it makes sense to me as a form of transport.

I today borrowed guide books from the library. I think I will travel from Kenya to Namibia (and maybe South Africa) over a period of 6-7 months from November. After that I will probably have to come home for 6 weeks for work then I will take my touring bicycle to Holland and use it to explore Europe, Scandanavia and the UK for 6-12 months.

Like

It certainly is a small world! Tilburg is very near to Breda, we’re both from smaller villages, I see.

I like your way of deciding, you love Kenia and now you will start there. Perfect! Where ever the road will take you, will be good. Most important is that you choose to follow your dream, isn’t it a great achievement!

You say that you will go home, but didn’t I understand you sold everything?!

Exploring Europe by bike is good! I was surprised how much I loved it, especially Spain : ) It’s such another way f exploring than by… car… well, obviously!

ENjoy where ever you are, I am off to India tomorrow. Exciting…

Like

Don't just stop here, I appreciate your thoughts too : )

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.