Categories
The Gambia

Update 2: The Gambia

Zonder dat het was afgesproken krijg ik bezoek. Het thuisfront heeft samen met Marijke (van Focus on Education) en Marloes besloten mij een verrassing te bezorgen. En de mensen die ik op de luchthaven zou ontmoeten om de door mij gevraagde onderdelen en spullen af te leveren, bezorgen me bijna een hartstilstand (telt dat ook als verrassing?)

mama & papa

Eén van die mensen begint, wanneer ik nog maar net een stap in de luchthaven zet, hevig aan mijn arm te trekken. Ik denk niet veel want we zijn in Gambia waar ze een paar uur eerder ook hevig aan mijn arm trokken op de markt van Serekunda. Toch, ik herken die persoon aan mijn arm, het is mijn vader! Maar dat kan natuurlijk helemaal niet want mijn vader is in Nederland. Ik kijk nog eens, maar het moet mijn vader wel zijn, hij lijkt er verdomd veel op anders.

Het blijken wel degelijk mijn ouders te zijn. Mijn moeder ontdek ik ook al gauw en zo zijn de mensen die ik zou ontmoeten voor mijn fiets onderdelen weer even herenigd als gezin. Het worden twee hele leuke weken. Bedankt pa en ma voor het meenemen van de slaapmat en de pan (die na kapot te zijn gegaan opnieuw zijn toegestuurd), de nieuwe fietsband, een nieuw stuurkompas, nieuwe fietshandschoentjes, lippenbalsem met factor, oordopjes en deet en een handig ‘klimzakje’ voor aan het stuur van mijn fiets. Zo kan ik snacken van gedroogd fruit terwijl ik voort peddel.

Ik vond het twee hele leuke en relaxte weken!

papa & mama

Without any notice I receive visitors. Back home they’ve decided, together with the help of Marijke (from Focus on education) and with Marloes, to give me a surprise. The people I am supposed to meet on the airport of Banjul are going to hand me over the detailed list of spare parts and other items for my bike travel, which was organised by Marloes and Marijke. Although I found it a little strange that those people were having a stop-over in Banjul, such a small airport, I thought nothing. And although I knew not who those people were, neither looked like, I thought nothing. I did not even think anything of the man who  soon shaked my arm like a mental disturbed toubab, when I entered the airport lounge. I just had a visit to the Serekunda market and many women shaked my arm in the same way. But I do have a good look at the man grabbing my arm. And he does look like my father a lot. Ofcourse this is not my father since he’s in the Netherlands. He must be in the Netherlands. He can not be this man? But yet, it must be my father, he just look too much like him! Damn, it surely is a surprise!

I soon discover my mother as well and so we are reunited as a family for two cosy weeks.  They took the replaced items such as Exped mat and Primus pan with them, along with a new tire, a new compas, new cycle gloves, lipbalm with sunfactor (as I kept burning my lips), earplugs and deet and a handy chalkbag for on my steeringwheel to snack on dry fruits without having to stop cycling.

I enjoyed those surprisingly weeks!

By Cindy

Years of traveling brought me many different insights, philosophies and countries I needed to be (over 90 in total). I lived in Pakistan, went over 15 times to India and when I stopped cycling the world, that was after 50.000 kilometer through 45 countries, I met Geo. Together we now try to be more self-sustainable, grow our own food and live off-grid. I now juggle with the logistics of being an old-fashioned housewife, cook and creative artist loving the outdoors. The pouches I create are for sale on www.cindyneedleart.com

8 replies on “Update 2: The Gambia”

Hoi Monique, en wat leuk om weer wat van jou te horen! Ik zie je als een lief moelletje dat zo af en toe zijn hoofdje boven de aarde steekt : )
Zo lief! Hoe gaat het met je? Is je man Dirk weer thuis? Papa en mama hier was inderdaad een leeuke verrassing, we hebben ervan genoten!

Like

What a great story Dutchie! Sending you a kiss from Panama! Continued safe journeys my friend. Dean

Dean Jacobs PO Box 911 Fremont, NE 68026

(M) 402-719-7083

http://www.deanjacobs.org Connecting people to cultures, history and the natural wonders of the world.

Like

Hi Dean, great to hear from you. And being in Panana! How do you like it there? I liked it a lot, even though I was there not very long but the atmosphere is nice. What are you doing there? Working? I wish you a pleasant and very interesting stay and knowing you, you will. Kiss back, all the way over the Atlantic ; )

Like

Hi Cin! Wat een geweldige verrassing om je ouders te ontmoeten…wauw!! Ik heb weer zo genoten, meegeleefd en gereisd tijdens het lezen van je verhalen. Het voelt als een cadeautje wanneer ik post van jou in mailbox ontvang. En snel ga ik je persoonlijke mail beantwoorden. Ook stuur ik de mail waarin je een oproep doet om de stichting te steunen door aan mensen die ik ken. Natuurlijk ga ik ook mijn bijdrage leveren! Dank voor je inspiratie! En heb het goed. x

Like

Lieve Bregje, dank voor je lieve woorden, en je steun! Fijn dat je mail ook door wilt sturen. Wie weet helpt het de stichting : ) Ik hoop van wel natuurlijk…

Ik werk me op het moment letterlijk suf om alles bijgewerkt te krijgen terwijl ik het liefste ga fietsen. Bijna kan ik weer, dan ga ik naar Guinee! Ik heb er zo’n zin in!

Liefs Cin en een dikke zoen!

Like

Ja, dat was leuk Boban! En jullie verrassing voor jullie (onze) vriendin is helemaal een super mooi lief gebaar! Ik hoorde het van Henrico. Echt heel mooi!
Het enige jammere is dat ik Monica nooit kan mailen, op de een of andere manier werkt haar e-mail niet bij mij? Heb jij een ander e-mail van haar voor mij?
Liefs Cin, dikke knuffel x

Like

Don't just stop here, I appreciate your thoughts too : )

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.