Categories
Focus on Education

The local newspaper’s talk!

I do fall in love now and then, but up to now, I also always moved on. Something like this is what the bigger letters in the text says. The headline says ‘worldtraveller for a good cause’. The friendly reported who interviewed me, who did this 5 years ago too, was amazed that I am forty years old! So she asked me: ‘Don’t you ever want to settle down?’

No, not yet. But I tried this once -for a full six months- with a person who did not too well. I think this was all done and arranged to let me boiling, absorbing and become to the stage where I am right now.

Something similar are Marijke and her husband Jacques doing to me, the presidents of the organisation I want to peddle for. Moulding me, deeper and broader into their organisation Focus on Education. I am willing to go to Congo. To their school built for orphanes and ex-child soldiers, children like the ones from Blood Diamond. It’s a medical school where classes are being given for professions such as nurse and a vaccinationcentre will be built in the, hopefully near, future.

Since I planned to cycle along the coast of West Africa, and catch some cool breeze in the back, I will bounce against The Gambia. Here is another project of Focus on Education, something I loved when I was a child. Back then, my parents could make me happy with three things while travelling: donkeys, mountains and botanical gardens. I hope to visit Suleiman and his very own botanical garden.

Then, probably many, many months later, I wish to reach India where I would like to visit all the projects I have visited before. I am looking forwards to meet mama Uma Devi and her daughters, son Lakhsman and Dharmender, the boy with the skull operation. I would love to meet the nuns of Varanasi and their lovely ‘low caste’ girls. Smell the coconutoil in the black hair of the orphanes in Batlagundu, and move in for a while with the tribe in the Northern states of India. But for now, I am making myself ready to cycle to Congo. While the mind is ready to choose for the hardship, the practical part is in full swing!

By Cindy

Years of traveling brought me many different insights, philosophies and countries I needed to be (over 90 in total). I lived in Pakistan, went over 15 times to India and when I stopped cycling the world, that was after 50.000 kilometer through 45 countries, I met Geo. Together we now try to be more self-sustainable, grow our own food and live off-grid. I now juggle with the logistics of being an old-fashioned housewife, cook and creative artist loving the outdoors. The pouches I create are for sale on www.cindyneedleart.com

16 replies on “The local newspaper’s talk!”

Over een weekje ergens je eerste overnachting ergens onderweg! Waar?? Het vertrek zal ook wel wat inhouden. Met publiciteit of liever prive? De media toont interesse zo te merken aan je bericht. En jou zin om te vertrekken klinkt er helemaal in door.
Het Congo verhaal doet me denken aan mijn twee nichtjes (15 en 18) die ook dromen van Afrika en daar ooit iets te willen doen.
Mijn tochtje komt er ook aan. Ben ook bezig met tassen in en weer uit paken en weer inpakken en wegen. Ben jij hiermee al helemaal op orde? Sterkte met de laatste dingetjes en afscheid nemen.

Like

Hoi Gerry, sorry, heb nog steeds niet terug gemschreven op de vorige van je, maar ik heb het nu écht druk! Er is deze week en afgelopen week geen avond geweest waar ik rustig heb kunnen relaxen.

Nou, spannend hé…. waar o waar zal ik volgende week zijn?! En hoe zal die zware fiets me bevallen? Ik heb er gisterenavond een heel kort proefritje mee gereden en ik vond hem erg zwaar. Ik denk dat de fiets en bepakking zwaarder zijn dan mijzelf!! Ik heb gemerkt dat sturen moeilijker is en balans houden ook. Een bochtje doe je nu niet zomaar even met één handje…

Ik heb mijn tassen ook in en uitgepakt en gewogen tot ik erachter kwam dat de weegschaal niet goed werkt, dus die moet ik bij mijn zusje gaan halen en nog eens wegen. Maar ik heb alles wat ‘overbodig’ was er nu toch echt allemaal uitgehaald.

Wat betreft de media, dat doet Marijke van de stichting allemaal, hoe meer media aandacht, hoe meer herkenning, bekendheid en sponsors! Hopelijk… vanmiddag naar een school, morgen laatste stukje filmen en wanneer ik vertrek ook. Dat geeft niet want de twee filmmensen zijn erg leuk. Maar het echte echte afscheid hebben we toch in België, we doen twee afscheidjes zeg maar. Zal moeilijk zijn. En de eerste maand zal ook wennen zijn voor mij, denk ik.

Hoeveel kleding neem jij bijvoorbeeld mee? En hoeveel onderbroekjes? Misschien kan ik hier nog op bezuiningen ; )

Ik ga nu de kaart van Frankrijk er weer eens bij pakken en de Compostella route daarop aankruisen, campings erbij markeren ook. Ik heb jou abdij er ook al op staan.

Veel plezier met pakken, wegen, testtrijden en voorbereiden! Groetjes Cinderella

Like

Ik neem 3 onderbroeken mee. 2x bh. Ik draag ze alleen als ik niet fiets. 2 fietsbroeken. 1 trekking broek. 1x fleece, 1x icebreakershirt voor avond en 1 x dun T-shirt. 3 flinterdunne fietsshirts (denk aan een minder). 1x wikkelrok, 1x hemdje, 1x odlo ondershirt. Alle kleding zo licht mogelijk, sneldrogend en vaak wassen.
Wat betreft de tassen…. dat zal wel wennen. Ik herinner me nog dat toen ik de 1e keer vol bepakt ging fietsen me ook erg onstabiel en zwabberig voelde. Ik durfde niet eens achterom te kijken bang het evenwicht te verliezen. De moed zakte me bijne in de schoenen. Na een paar dagen wende dit en later geen probleem meer mee. Wat ik wel merkte is dat mn de stuurtas het meeste invloed had op de stabiliteit. Als die erg zwaar is heeft dat het meeste invloedop de besturing heb ik gemerkt. Misschien dat je dat eens kan uitproberen.
Als je de Santiagoroute gaat volgen is een ‘credencial’ die je overal kan laten afstempelen nuttig voor de overnachtingen. Mn in Spanje dan slaap je voor 5/10 euro in herbergen.
Ik heb een lege liggen die je nog kan invullen op jouw naam. Mocht je die willen dan kan ik die opsturen.
Mbt reageren op mijn mails. Voel je niet verplicht dit te doen want je hebt het druk. Geen reactie is ook goed. Voor mij is het een manier om te laten merken dat ik ‘volg’ en wat het bij mij oproept. Succes met alles!

Like

Hoi Gerry, nou… dat geeft me wel moed, wat jij beschrijft met die tassen, oef ; )

Ik kan me nergens aan spiegelen en denk dan ‘zou iedereen zo’n zware fiets hebben?’ maar ja, dat moet bijna wel! Ik denk dat het wel gaat wennen.

Die tip van de stuurtas ga ik meteen uitproberen, want die is bij mij zwaar met een grote spiegelreflex camera! Misschien ga ik die maar beter in een achtertas doen en zo de stuurtas houden voor kleine dingen (zonnebril, zonnehoedje, creme, enz…) Alles zal toch nog wel blijven schuiven tot de juiste tasinhoud is gevonden. Maar die stuurtas tip is een goede! Dank je : )

Nou, als je die lege ‘credencial’ kan opsturen zou dat wel fijn zijn, als deze tenminste ook in Frankrijk geldig is! Maar misschien ga ik mijn route in Spanje wel omleiden, wie weet? Frankrijk lijkt me voldoende goedkopere campings te hebben, Spanje niet!

Wat terug schrijven betreft, dat doe ik graag. Niets zo erg, vind ik, als niet reageren want dat heb ik zelf ook niet graag : )

Bedankt voor je kledinglijst ook, ik neem wel wat meer mee, vooral kleding voor ‘off the bike’, (1 tuniek, 2 wijde dunne broek, 3 t-shirts) en dan vooral luchtige kleding voor Afrika. Misschien kan ik hier nog wel wat af halen… vast wel.

Heel veel bedankjes voor je snelle reacties, ik heb er echt wat aan! Groetjes Cinderella

Like

Ik kan je het pelgrimspospoort opsturen maar dan moet je wel even je adres opgeven.
Dan doe ik dat vandaag nog. Post is traag tegenwoordig.
Op dit paspoort staat ook heel duidelijk de route in Spanje aangegeven met de plaatsen onderweg. Makkelijk op te zoeken op de kaart. In Spanje is kamperen inderdaad wat minder goed mogelijk. Soms kan je je tentje wel bij een herberg opzetten als die vol is bv of als je gewoon liever wil kamperen. De herbergen zijn ook goedkoper dan kamperen.
Er loopt ook nog een route vanaf Sevilla naar Santiago. Via de la Plata. Kun je evt. in omgekeerde volgorde doen. Oeps misschien teveel info op het nippertje.

Like

Oja! Mijn adres is Ganzenweel 5, 4844 TK in Terheijden. Mijn volledige naam: Cinderella Servranckx : )

Alle info is welkom, is snel genoeg aangekruist op de map en ter plekke kijk ik dan wel waar ik in de buurt ben ; )

Thanks : ) : )

Like

Ik heb er copieen van de route in frankrijk bijgedaan. Daar staan allerlei plaatsnamen op aan die route. Daarnaast een lijst met campings op die route. Bespaart je misschien wat van je resterende tijd alhier. Hopelijk is de post snel!!
Treks in nepal, prachtig. Ooit gedaan. Voorlopig blijft het bij fietsen!!

Like

Hoi Gerry, ik heb je enveloppe binnen, super lief van je, helemaal gecopieerd en al, ook fijn dat ik die kaart nu al heb! Heel erg bedankt ; ) Ik zal aan je denken daar ; ) en hopelijk hebben wij beide beter weer dan nu. Het HAGELT hier nu al voor de tweede keer vandaag?! Groetjes Cinderella

Like

Hoi Gerry, ik heb twee vragen aan je, over Compostella, aangezien jij deze route bereden hebt. Waar kan ik de Compostella afstempelkaart krijgen? En ik ben me nu aan het inzien op de kaart en de verschillende routes in Frankrijk, tussen de plaatsen die ik hier heb zitten enorme afstanden. Is het eenmaal op de juiste route zichtbaar hoe je die moet volgen? Ik vraag me nu echt even af, wanneer ik uit Parijs vertrek op zoek naar de Compostella route, is die makkelijk te ontdekken?!?! Hahahaha, vast allemaal te ver vooruitziende vragen ; )
Groetjes Cinderella

Like

We kruisen elkaar nu met de mails. Ik heb die route vanuit parijs in omgekeerde richting gevolgd met een route boekje van Clemens Sweerman ‘Jacobsroute’. Zijn 3 boekjes tot Santiago, erg duidelijk (wel weer gewicht). Onderweg zijn er somst bewegwijzeringsstickers. Dan heb je de wandelroute die duidelijker is. Maar je bent op de fiets. Het ‘Jacobsgenootschap’ heeft veel info op hun site en daar kun je zo’n credencial/pelgrimspaspoort krijgen en ook boekjes bestellen en andere zaken. Waarschijnlijk ook wel ergens in Parijs. Daar is vast en zeker een frans Jacobsgenootschap. In ‘Jean Pied de Port’ net voor de Pyreneen kun je zeker een pelgrimspaspoort heel gemakkelijk krijgen. Daar zijn ze er helemaal op ingericht.
Hopelijk heb je hierwat aan.

Like

Dank je : )
Waar het mij vooral om gaat zijn de overnachtingen, die wil ik goedkoop hebben als ik niet wild ga kamperen. De routes heb ik natuurlijk graag mooi, maar ik denk dat alles in het begin wel mooi is voor mij ; ) Ik probeer daarom zo weinig mogelijk route boekjes mee te nemen, dit voorkomt ook dat ik me teveel vast bijt in volgroutes. Ik heb een boekje met een route naar parijs, maar neem ik niet mee. Ik zal wel de campings die erin staan noteren op de kaart. En ga jou tips alweer noteren : )

Like

Don't just stop here, I appreciate your thoughts too : )

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.