Categories
Focus on Education

In volle vaart vooruit

De twee vrije weken voor vertrek zijn maandag van start gegaan. In volle vaart zijn Marijke, Jacques, hun zoon Jeroen en ik samen gekomen: maandag een kennismakingsgesprek met Thomas, een jonge student met onstuimige krullen die zich ook vrijwillig in wil zetten voor de stichting. Hij weet vast meer van social media dan Jacques, Marijke en mij, wel social maar niet op een media-achtige manier.

Dinsdag een interview met Marja voor BN de Stem en laat het duidelijk zijn:  mijn doel in Afrika is Congo. Ik had mijzelf eerst geen duidelijk doel gesteld, behalve dat ik naar voodoo minnend Benin wilde. De medische school voor ex-kind soldaten en wezen in Kiliba, oost Congo is een mooi -maar heel moeilijk- eerste doel.

De eerste ronde fietstassen inpakken heb ik gedaan, nu volgen er minstens nog een stuk of vier. Alles wat ik heb past er in ieder geval wel in: de keuken, een slaapplaats, de kledingkast, de verzorgende en medicinale afdeling, een technische afdeling, een ontspannende als ook een creatief departement.

Mijn Amerikaanse fietspartner voor de Sahara is in Rome aangekomen en baant zich langzaam een weg door de regen naar Zuid Spanje.

Verdere updates zijn medicamenten en smeersels die na lang nadenken toch aangeschaft zijn ter voorkoming en onderdrukking van malaria: 232 doxycyclinepillen, 8 Malerone pillen, en een tube gyno-miconazolnitraat, net zo eng als het klinkt (16 wegwerp applicatoren voor een schimmelinfectie, een bijverschijnsel van doxycycline).

Nu ga ik een korte broek maken, nóg een kledingstuk. De kledingkast samenstellen voor een onderneming als deze is misschien wel één van de moeilijkste dingen. Als ik niet in volle vaart vooruit kom weet ik waar het aan ligt.

Verder voelt het gewoon fijn om vrij te zijn. Het voelt verfrissend, onwerkelijk en zacht…

By Cindy

Years of traveling brought me many different insights, philosophies and countries I needed to be (over 90 in total). I lived in Pakistan, went over 15 times to India and when I stopped cycling the world, that was after 50.000 kilometer through 45 countries, I met Geo. Together we now try to be more self-sustainable, grow our own food and live off-grid. I now juggle with the logistics of being an old-fashioned housewife, cook and creative artist loving the outdoors. The pouches I create are for sale on www.cindyneedleart.com

8 replies on “In volle vaart vooruit”

Mooi beschreven Cinderella. Mijn petje af voor het feit dat je alles wat je beschrijft in je fietstassen krijgt. Ik merkte vandaag tijdens het interview met Marja Klein Obbink van BN/De Stem dat je er geestelijk helemaal klaar voor bent. Nog wat zaken regelen en je kunt vertrekken. Toi, toi, toi Cinderella; we wensen je een inspirerende fietstocht. Dat het geluk met je moge zijn. Liefs, Marijke

Like

Ik ben er inderdaad geestelijk klaar voor. Ik merk het ook als ik ‘s ochtends wakker wordt. Was er eerst nog een soort van schrikbeeld, nu is het een welkome verandering. Nu mijn moeder nog… die heeft nu pas schrik gekregen, geloof ik?! Maar dat snap ik wel… Liefs Cin, tot maandag.

Like

Haha…. ontspanning is er al een aantal weken niet meer bij Jeroen. Hoewel het schilderen een moetje is nu, wordt het na een tijdje wel een heerlijke aangename ontspanning. Ik dwing me dus tot ontspanning : ) Morgen weer!

Like

hoi cin,war ben je nu? hier is alles o,k. alleen bijna iedere dag regen
maar er komt hopelijk beter wer volgende week, en hoe gaat het met het fietsen ?valt het mee ?
nou cin tot de volgende mail doeiiiiiiiiii kus van ons allemaal kroel van je moosje

Like

Hoi ma, goed gedaan. Nog wel wat oefefen hoor. Fietsen gaat goed, ik heb net twee rondjes om het bosje gedaan, de kilometertellers zijn niet gelijk aan elkaar, de nieuwe telt er meer, dus dat is eigenlijk wel leuk, dan lijkt het altijd meer dan het is. Of het was eerst minder dan het in het echt is?!
Dikke kus voor Moosje terug xxxxxx Doe je haar oogje wel elke dag schoon maken….

Like

hoi cinderella. ik ken je nog van enkele jaren geleden, toen mailde ik regelmatig met jou. toen deed je het wel iets komfortabeler dan wat je nu gaat doen, op de fiets. knap, en het goede doel wat je nastreeft, petje af. ik wens je heel veel succes en sterkte. hopelijk krijgen pa Wijn en ma Nelleke niet te veel heimwee naar jou en andersom. groetjes els segeren. raamsdonk.

Like

Hoi Els, nou… echt comfortabel is het nooit geweest met die bussen hoor ; ) De fiets zal een andere manier zijn van reizen, meer afzien en harder werken. Uitdagender dus! In vergelijking misschien dus toch comfortabeler ja : ) Dank je voor je goede wensen, ik ga ze zeker nodig hebben. Leuk dat je mailt, heb het tegen pa en ma gezegd hoor. Groeten terug….

Like

Don't just stop here, I appreciate your thoughts too : )

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.