Categories
Liberia

Sunday in Liberia

A lot of cycling the past weeks. I hit the gravel hard but was rewarded with a tropical island.

Great company I am in. I am even able to keep up with them. We have reached Monrovia. No food to be found on a Sunday.

Not much time for writing. Promise to come back soon.

image

By Cindy

Years of traveling brought me many different insights, philosophies and countries I needed to be (over 90 in total). I lived in Pakistan, went over 15 times to India and when I stopped cycling the world, that was after 50.000 kilometer through 45 countries, I met Geo. Together we now try to be more self-sustainable, grow our own food and live off-grid. I now juggle with the logistics of being an old-fashioned housewife, cook and creative artist loving the outdoors. The pouches I create are for sale on www.cindyneedleart.com

8 replies on “Sunday in Liberia”

Benieuwd! Kom lekker bij van je val. Ik moest vandaag aan je denken….. een bericht over ontvoerde buitenlanders in het noorden. Werknemers van een bedrijf. Ik dacht al dat je daar niet bij zou zitten en dat je aan de kust zou zijn.

Like

Hoi Gerry,

De val was niet echt erg hoor, ik heb er niet voor hoeven rusten, gaande weg gaat het vanzelf over. Ik hoor veel over moord en aanslag in de gebieden waar ik nu ben. Je hoort altijd alleen de slechte dingen hé…. positief nieuws is saai .

Ik zat inderdaad aan de kust, nu in Liberia. Duur duur duur : (

Hoe gaat het met je Gerry?
Liefs Cinderella

Like

dag Saharavrouw, stuur je nog even eerste verminkte bericht.We beleven de reis erg mee, zijn altijd benieuwd naar vervolg.
Het laatste blauwe vinkje in Marocco op de kaart was volgens mij niet correct, het was bij een kamelenpaadje in de middle of nowhere.Er kwam een hele tijd geen bericht,net als nu trouwens,en ik vond het vreemd, maar dacht verhip het gaat echt door de zandbak. dus via google alles bekeken tot de kleinste paadjes toe op 400m hoogte. Had ik nog nooit gedaan; heel leuk. Dacht ze gaan niet door de West Sahara, te gevaarlijk zeker. Vond een foto van 6 mountainbikers maar die hadden autoondersteuning.
Later bleek dat je toch de N1 nam. We volgen Je door eigen vlaggetjes te zetten en genieten van jouw en andere foto’s.
Ben zelf wel gevlogen over de Sahara voor mijn werk in Nigeria.
Radiotechniek.Herinner me gordijntjes open en naar beneden kijken.
Nee vonden mijn buren, dan zien we de film niet goed…. Nou ja!
Ben soms langs je route gevaren, zag dan walvissen, manta’s
vliegende vissen en dolfijnen en de kust, ook Can.eil.
Niet te vergeten de fantastische sterrenhemel. Stond ik snachts met de stuurman op de brug, het schip deinde traag door de zware lading ijzererts uit Monrovia en we zochten sterrenbeelden. Heerlijk windje om je heen en de stilte versluierd door trilling van de machine. Om nooit te vergeten.Herinner me Monrovia: vlakbij de haven savonds in klein dorpje
lekker buiten heerlijk gepeperd met knoflook vis gegeten…
Ik bekeek de ijzermijn in Mauretanie, de trein en de havenplaats..
de vele op de kust gestrande schepen en de vissers; de zee is er zo’n beetje leeggevist.
krijg nog steeds een krantje van Radio Holland,m’n oude baas, die
verteld vol verkooptrots de nieuwste en grootste trawler te hebben uitgerust met de modernste apparatuur; kunnen ze nog grotere scholen vangen. Naar nu blijkt krijgen ze geen toestemming bij de zuidkust van Australie makreel te vissen.. wat een strop!
wat een probleem zijn mannen toch he.
Ik rijd ook altijd voorop,het klopt ik ben sterker,dan is het lastig je steeds in te houden. J. wil ook nooit vooraf trainen, het komt zoals ‘t komt.
Heel goed zoals je de leiding neemt in moeilijke situaties.
De vrouwen regeren nu in Monrovia.
we vinden je verslagen prachtig. heel veel sterkte en tot horens.
janna+Geert.

Like

Hoi Geert en Janna,

Dit bericht lijkt me bekend voor te komen. Een beetje bewerkt hier en daar, is het niet? Hoe gaat het met jullie? Ik hoop goed en gezond.

Ik hoop ook dat jullie weer een rit voor de boeg hebben en samen erop uit kunnen.

Leuk van jullie te horen trouwens ; ) En wat enorm leuk dat jullie de vlaggetjes volgen, goed systeem is dat hé?! Ik merk ook dat het niet altijd klopt, vooral de Sahara had soms vreemde locatie punten…

Gek dat de GPS dan zo raar werkt. In de Sahara zijn we wel inland gegaan hoor, richting Atar.

Liefs Cinderella

Like

Hallo Cinderella,
Mooie tocht ben je aan het maken! Ik ben in 2005 tot in Burkina Faso gekomen en het komt me dus deels bekend voor. En ik weet, het zal niet altijd even makkelijk zijn! Maar zet em op! Ik zal je vermelden in de rubriek Fietsers Onderweg van het tijdschrift De Wereldfietser.

Like

Don't just stop here, I appreciate your thoughts too : )

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.