Each country cycled through: 1 best photograph

A pity that in the beginning of the trip I focused more on cycling than on making photo’s. Making a good photo takes time: you need to get off the bicycle most of the time, you need to take quite a few to have the exact right frame setting -although often the first picture is the best- furthermore it’s important to have patience because the best photo’s are those where people, vehicles or animals are part of the composition. It also is quite important to make contact with people, or to really intrude in their lives, or daily ongoing. In short, the best photo is often the one taken with care and honestly, as a cyclist that’s not the priority. Yet, this collection is not too bad. 

Another difficulty -but a plus for mobile phone photo’s- is that on a SLR screen you can view and judge your photos only after you found shade. The sun is often too bright to see anything on the viewer screen. Checking of your photo’s often make you see what you did wrong and what you can do better, but that’s too late once you’re in camp or in a room.

I have all photo’s on the blog going through Picasa 3 to enhance them. On the Samsung smart-phone I use Instagram or Picsart.

I use a Nikon D90 with a Tamron lens 18 – 270 mm, and a Samsung smart-phone.

Africa  

Middle East to Subindian Continent

Europe

South America

32 responses to “Each country cycled through: 1 best photograph

 1. Hoi Cin, Wat een goed idee om een samenvatting van alle landen die je bezocht hebt op een rijtje te zetten. Ik ben gelijk weer onder de indruk als ik de lange rij zie. Goed gedaan!!!! X Marijke

  Like

  • Hoi Marijke,

   Ik verveelde me en dacht: leuk idee om weer eens door alle foto’s te gaan. Op het eerste zicht enorm veel werk maar eenmaal bezig leuk om te doen. Wel moeilijk om maar één beste foto te kiezen! En ik was Turkije vergeten, die staat er nu weer bij…

   Liefs Cin

   Like

 2. Hi Cindy, ik volg je nu al een tijdje en je bent echt een inspiratiebron! Dank je wel daarvoor. Ik kan heel erg genieten van je verhalen maar deze foto’s spannen de kroon en leuk dat je de moeite genomen hebt om er wat bij te vertellen. Ik hoop dat je dit nog lang vol kan houden. Henk

  Like

  • Hoi Henk, ik hoop dat ik het ook nog lang kan volhouden!! Fijn om te horen dat dit je inspireert. Ik wil proberen om voortaan minder te schrijven en meer foto’s te plaatsen. Dat scheelt mij ook ; )

   Like

 3. Hoi Cinderella,
  Geweldige verhalen bij de foto’s.
  De foto’s zijn echt geweldig.
  Kan niet wachten om er zelf op uit te trekken.

  Like

   • Ga maart 2016 vertrekken vanuit Leiden naar Indonesie.
    Nu druk bezig met planning en opzetten van het goede doel voor wereld natuurfonds ter bescherming van de sumatraanse tijger. En veel camping gear kopen en testen volgende maand een tocht van Frankrijk terug naar huis.
    Heb er echt zin in. Jij nog wat op de planning?

    Like

   • Hoi Koen,

    Ik doe niet zo meer aan planningen want dat werkt toch niet 😉 dat is ook een goede tip die ik je kan geven: plan niets! Natuurlijk is het fijn om te weten welke kant je op gaat (Indonesië in jouw geval) maar verder; dingen (visa regulatie, veiligheid) veranderen en bovendien wil je vast flexibel zijn in de mensen die je ontmoet. Koop vooral niet teveel camping gear!

    Ik ben nog steeds fietsende, nu in Turkije met Tom (dat was ook zoiets dat niet gepland was maar wel zeer wenselijk ; )

    Kortom: probeer niet teveel te kopen. Echt: je gebruikt de helft maar. En plan zo min mogelijk. Laat de stroom je meenemen ;)😆

    Veel plezier met Frankrijk tocht!

    Like

   • Bedankt voor de tips. Tentje en matras ga ik mee beginnen die heb ik niet en probeer ze tweedehands te vinden maar nog niet gelukt.
    Zal zeker de tip van planning in me gedachten te houden. Veel plezier in Turkije nog.

    Like

   • Uh Koen,

    Een mat kan je beter nieuw aanschaffen en een tent ook. Beide hebben geen erg lange levensduur dus als je een tweedehands tent koopt ben je niet zeker of het waterdicht is en of de rits nog lang meegaat.

    Like

   • O top, zat te twijfelen maar doe het dan zeker niet.
    Begin met zo weinig mogelijk spullen in Frankrijk.
    Bedankt voor de tips en schiet wat mooie foto’s.
    Groetjes koen

    Like

I'm curious to your view, leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.