Categories
Focus on Education

In productie • Cinderella & Focus on Education Pasta Media Productions

Het contact voor deze productie werd al gelegd in februari. Tijdens de Meet en Match van de stichting betrokken ondernemers Breda liepen wij Marijke den Ridder van stichting Focus on Education en Cinderella Servranckx tegen het lijf. De verhalen van Marijke over het werk van de stichting troffen ons. Focus on Education is een kleinschalige ontwikkelingsorganisatie die in Azië en Afrika educatieve projecten uitvoert in samenwerking met lokale partners. Cinderella is als projectmedewerkster betrokken bij de stichting en heeft al haar hele leven een passie voor reizen. Nu is dat laatste niet zo vreemd want wie wil dat nu niet maar bij Cinderella is dat toch nèt even wat anders. Zij reist graag naar plekken waar andere mensen niet zo snel komen. Plaatsen waar ook de stichting actief is met haar projecten en zodoende heeft Cinderella de afgelopen jaren al meerdere malen een aantal van die projecten bezocht. Je zou kunnen stellen dat Cinderella de ‘ogen en oren’ van de stichting is.

20 mei aanstaande stapt zij op de fiets om een nieuwe reis te beginnen door Europa, Afrika en Azië. Ze zal vele duizenden kilometers gaan afleggen met als doel: Focus on Education. Onderweg bezoekt ze wederom projecten in onder meer Congo, Gambia, India en Nepal. De verwachting is dat ze pas in 2015 weer van haar fiets stapt. Dit is het jaar waarin ook de Millenniumdoelen moeten zijn bereikt. De projecten van Focus on Education dragen bij aan het halen van deze doelen op het gebied van onderwijs, armoedebestrijding, gezondheid, voorlichting, mensenrechten en een beter leefmilieu. Met de fietstocht wordt geld ingezameld o.a. door middel van verschillende sponsoracties.

Wat drijft Cinderella en hoe kijkt zij tegen deze maatschappij aan? Hoe bereidt zij zich voor op deze reis en wat verwacht zij aan te treffen in de verschillende landen? Allemaal vragen die wij haar stellen in deze periode, kort voor haar vertrek. Een portret van een ‘fiets-ster’ en haar boeiende verhaal over haar inzet voor Focus on Education.

Voor meer info over de stichting kijk op http://www.focusonEducation.nl en volg Focus op Twitter en Facebook. De opnames zijn inmiddels gestart. Hier enkele stills uit het videomateriaal.

By Cindy

Years of traveling brought me many different insights, philosophies and countries I needed to be (over 90 in total). I lived in Pakistan, went over 15 times to India and when I stopped cycling the world, that was after 50.000 kilometer through 45 countries, I met Geo. Together we now try to be more self-sustainable, grow our own food and live off-grid. I now juggle with the logistics of being an old-fashioned housewife, cook and creative artist loving the outdoors. The pouches I create are for sale on www.cindyneedleart.com

Don't just stop here, I appreciate your thoughts too : )

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.