Shiny and Happy

Deze ochtend was de hemel alweer bepakt met wolken. Maar iets zal er gaan schijnen vandaag en de zaterdag begon met het opboenen van Shanti de fiets. Morgen kan ik weer verder met een blinkende Rohloff naaf (geen trapondersteuning zoals sommige mensen denken) en een zandvrije ketting. Op naar Bordeaux…

The saturday morning was cloudy and I thought ‘something has to be shiny, if not the weather, then my bicycle!’ Off I am again tomorow, with a cleaned chain and shiny Rohloff hub, towards Bordeaux….

9 responses to “Shiny and Happy

 1. Blij verrast op deze regenachtige zondagmorgen met je bericht. Na parijs met trein naar Antwerpen, in leuke b/b daar nog dag gebleven.Architectuur, beelden in park en nwe museum.
  tijd te kort. Toen per fiets naar Roozendaal en trein naar huis.Regen…..
  Volgen en steunen je.g&j.

  Like

  • Hoi Geert en Janna, heeel leuk om jullie hier te zien verschijnen!! Ja, regen, vertel me ervan?! Ik heb het veel gehad en zelfs vandaag hier in Spanje regent het. Maar ach… de fiets gaat ervan schijnen : )

   Kreeg je de fietsen makkelijk de trein in? Kon je ze in elkaar laten of moesten ze helemaal gedemonteerd worden? Antwerpen is zeker mooi…

   Geniet van de zon als die tevoorschijn komt, leuk contact te hebben. Groetjes Cinderella

   Like

 2. Ik ben weer thuis na een heerlijk Italie. Nu even je verslag tot dusver doorgelezen. Mooie foto’s! Dat N Frankrijk en die winkels die er niet zijn…. herkenbaar. Ben benieuwd waar je de Pyreneeen over gaat. Ik ben toen de col de Somport over gegaan, wat oostelijker. Deze is hoger als bij Roncevalles maar gemakkelijker te doen heb ik me toen laten adviseren. Minder stijl. Maar langs de kust zal misschien makkelijker zijn, maar drukker. Ligt zo’n beetje onder Lourdes voor een mooie ondersteunende kaars!? Ik fietste toen met 30 kilo en zag er ook erg tegenop. Ben de dag voor de col vroeg gestopt om energie op te doen voor die dag. Die viel uiteindelijk mee. Het was gestaag doortrappen, met op tijd pauzes. Mijn devies was (en is) rustig aan doortrappen zodat ik kan blijven fluiten. Hopelijk gaat het beter met je ‘rasp’ nu je zadel verzet is.
  Ik las dat je nog wat van de Santiago route gevolgd hebt. Heerlijk dat fietsen en het het onderweg zijn!!

  Like

  • Hoi Gerry, dank voor je mail : ) altijd leuk!

   Nou, mijn irritaie wordt erger en erger, het is nu een soort ontsteking waar pus en bloed uit komt. Hoop dt je niet aan het eten bent op dit moment ; ) maar werk eraan. Plak het af met tape en creme voor ontstekingen. Zal zo weer wat nieuws kopen om dit beter tegen te gaan. Misschien ligt het juisst wel aan de fietsbroek die zo plakkerig en nattig is? Ga eens zonder proberen te fietsen.

   Ik ben ondertussen samen met Steve, we fietsen nu vanaf Montalivet samen en het gaat goed. Ook al heb ik veel bij me, een kilo of 40, het gaat goed. Spanje binnenkomen was meteen zwaarder dan heel Frankrijk! Meteen in de heuvels, we zijn aan de westkust en gaan Burgos tegemoet.

   Steve is veel krachtiger en heeft in verhouding minder bij zich, en vindt bergen leuk en uitdagend. Ik ontwijk ze niet, maar heb geen zin in onnodig gebergte en moeilijker doen wanneer het makkelijker kan. Moet ervoor zorgen zicht te krijgen op de kaart en vooral hem niet klakkeloos volgen! Morgen gaan we verder. Tot nu toe gaat het goed en geniet ik ervan.

   Hoe was Italië voor je? Heb je gedaan wat je wilde? Hoe was het weer in ‘t algemeen? Jij hebt je lekker op kunnen laden en geniet er hopelijk lang van na : )

   Liefs Cinderella x

   p.s kaarsje is gebrand in een kaars op de Compostella route die ik van je kreeg

   Like

   • Zit ook net achter de computer. Zodadelijk 1e dag weer werken. Ik heb je verslagen gelezen. Knap al dat koken elke dag!! Vervelend die ontsteking…… Je hebt zo te lezen toch regelmatig rust genomen. Ik heb gisteren (of eergisteren) ook nog geschreven en wat over mijn Italie ervaring verteld. Is dat aangekomen?? Was heerlijk in ieder geval. Mooier dan ik had kunnen denken. Ik kreeg ook zin in de heuvels nadat ik goed de Alpen over was. Umbrie had ze volop en elke eindbestemming had een dorp op een top met een stijle klim er naar toe. Wauw, bijna Burgos….. Dat is overigens ook een belangrijke Santiago plek. Voor de stad ligt een mooie camping met goede verbinding naar de mooie stad! In het begin kon ik je volgen op googlemaps met een linkje van je maar kan t niet meer vinden. Als je na Burgos de route verder westelijk gaat volgen door de Meseta (vrij vlak) dan zit je toch echt weer op de Santiago rout. Of ga je nu afbuigen naar het zuiden?? Succes. Denk inderdaad goed aan je eigen tempo!

    Like

   • Hoi Gerry, hoe gaat het met je en hoe was je eerste werkdag na de Italie reis? Even wennen, denk ik. Zijn er veel collega’s die geinteresseerd zijn, of valt dat mee? Ach ja, die ontstekingen, ze blijven opkomen. Ik dacht er vanaf te zijn maar ondertussen hoopte zich er allerlei rommel in op en kwam het tot een uitbarsting! Nu zit ik dus op de ‘gebakken peren’… verbinden en afplakken dus.

    Burgos, heb ik ontdekt, is belangrijk! En mooi ook, hoewel de kerk sfeer mist, te veel toeristen en te groot en te veel bezocht natuurlijk. Wel erg indrukwekkend hoor. We zijn op de camping verbleven die je omschrijft. Maar lees dit nu pas : )

    Ik wilde er graag wat rusten maar als je met zijn tweeën bent is het toch wat meer geven en nemen. De balans is nog goed te doen dus sja, af en toe geven. We zijn nu een rustdag aan het nemen op de route: Castrojeriz.

    Vrij vlak zeg je? We hadden een 15% daling over grind op de Compostella route!! Die looproute is niet echt geschikt als je zo zwaar beladen bent hoor, oef! De weg vind ik veel fijner. De route naar Burgos deden we over de N1 en vond ik goed te doen. Een stijging maar geleidelijk. Mijn eerste pas gehad: 612 meters en met veel stoppen ging het goed. Ik werd gewaarschuwd door een oud mannetje op de racefiets die zei dat ik het zeker niet ging halen met al mijn bagage maar ik probeerde toch maar wel en ja hoor… het lukte.

    Ik fiets op mijn eigen tempo, dat zeker, sommige dagen zijn zwaarder dan andere en mijn ritme is anders dan de zijne, maar in het algemeen gaat hete goed. Zou iets meer rustdagen in willen lassen. Dat wel… hmm, even overleggen maar…

    Ja, we buigen vanaf morgen af naar het zuiden : )
    IK wens je een fijn weekend, tot schrijfs, leuk! Liefs Cin x

    Like

   • Je zult intussen wel zuidwaarts aan het fietsen zijn. Jullie hebben dus een stuk het wandelpad van de camino gefietst. Dat is niet altijd even vlak, lastiger fietsen. Enkel de Meseta was vlak. Ik heb ook soms het wandelpad gevolgd, maar enkel als het vlak was. In het tijdschrift de wereldfietser stond een artikel over de route die jullie volgens mij gaan volgen in Marokko. Dit was een stel wat van Tiznit tot Dakla gefietst heeft met ligfietsen met een zeil. Fietszeilen dus. In al-Ajoen schijnt zelfs een camping te zijn. In Dakla een tenten ‘resort’. Langs de kust fietsen jullie toch toch? Lijkt me mooi fietsen als ik dat zo lees.
    Ik heb weer wat gewerkt maar verlang terug naar Italie, het land en het mooie weer. Hier regent het alsmaar, wat een zomer. In Italie was het erg heet maar met vroeg opstaan en vroeg stoppen en een goede siesta op de juiste tijd, goed te doen. Hoe is jullie fietsritme? Ook siesta? Volgens mij is het wel heet in Spanje. Voorbereiding op de Sahara….
    Samen fietsen heeft zijn leuke kanten maar idd ook aanpassen. Hopelijk doet het je niet teveel over je grenzen gaan. Het klinkt alsof je billen rust nodig hebben om te herstellen.
    Succes met je vervolg!

    Like

 3. Oja, ik herinner me nog een vraag van je… hoe ik het met eten deed in Italie zonder kookstel…. Veel salades van van tomaat, komkommer ed. Aangevuld met bv bonen uit blik en vis uit blik. Afgewisseld met af en toe ergens budget uit eten. Mijn ervaring is dat ingredienten zelf kopen of ergens eten qua prijs niet zoveel hoeft te verschillen. Ik heb elke dag ook multivitaminen als aanvulling. Voor een maand fietsen zoals ik gedaan heb gaat dat goed. En veel fruit heb ik gegeten. Het is erg warm geweest dus al dat fruit en die salades waren nu erg lekker.

  Like

  • Klinkt oké genoeg voor als je niet te lang weg bent, ik merk nu dat ik veel eten nodig heb en gevarieerd ook, dit lukt goed met zijn tweeën, beter dan alleen zelfs! Dank voor je antwoord, meer salades kan geen kwaad voor me ; )

   Like

I'm curious to your view, leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.