Maart roert zijn staart Stirring March

Maart is gekomen, zij roert haar staart.

En ik roer mijn chopstick door de stevia blaadjes die in mijn rooibosthee drijven. Bibberen mijn vingers? Zie ik dat goed? Ja.

Ik ben zenuwachtig. Niet voor de reis die komen gaat in mei. Daar heb ik enkel een enorme behoefte aan en daar zie ik vol opwinding naar uit. Het zal een taaie reis worden, die eerste etappe tot aan Congo, maar ik ben van plan om mijn ‘slow living’ voort te zetten zodat ik mezelf niet teveel uitput op een fiets met vele kilo’s bagage.

Oh. Wat ben ik zenuwachtig. Nerveus. Ik heb even geen overzicht meer op de dingen die komen gaan. Behalve een notebook/netbook, zonnebril op scherpte, camera, gereedschap en een compact EHBO setje aanschaffen, heb ik ook nog een verzekering, Visa Card en een gewone bankkaart te regelen, naast een enorm schilderij te voltooien.

Routeplanning doe ik voor het gemak niet aan want ik volg de weg langs de kust van West Afrika, die leid me wel. Tot Marokko is het alsmaar zuidwaarts en ik heb een kompas dus dat gaat vast goed komen.

Sommige vinden me wereldvreemd, hoe vreemd ik dat ook vind. Sociaal ben ik ook niet enorm, hoewel ik toch een bovengemiddelde verkoopster ben. Ik hou niet zo van telefonisch contact, wel van e-mail. Nu ik erover nadenk deed ik als kind al vreemd wanneer papa de videocamera op me richtte, dan  kwam mijn vermoedelijk ADHD gedrag naar boven of trok ik gekke bekken. Eenmaal in de pubertijd draaide ik me quasi verontwaardigd om als papa de videocamera op me richtte. En op foto’s leef ik me alleen ongegeneerd uit als de fotograaf een nietszeggend en nietsdenkend statief is. Dus tja… dat ik zenuwachtig ben is niet zo vreemd: behalve dat er een heus TV interview te wachten staat, word ik ook gefilmd door Pasta Media Productions.

Edwin en Eva van Pasta Media Productions gaan, geheel op vrijwillige basis, een film van mij maken! Het wordt een film voor de organisatie Focus on Education met mij in de hoofdrol. Wij, Pasta en Focus on Education, hebben elkaar gevonden op de Meet & Match in Breda die in februari plaats vond. Met deze film, die je als een promotiefilmpje zou kunnen zien, proberen we aandacht te generen voor de sponsoractie die we van mijn fietstocht willen maken.

Meer hierover kun je op deze weblog vinden, maar ook op de website van Focus on Education. Ik zal jullie op de hoogte houden van dit nieuwe avontuur. Spannend!

March stirs its tail

The month March has come, and as we say, ‘March stirs its tail’.

And I’m stirring a chopstick through the stevia leaves in my Rooibos tea. Do my fingers shiver? Do I see that correct? Yes, I do.

I am nervous. Not for the journey which is about to start. Not at all, I am looking forward to that journey, full with excitment I am. It’ll be a tough trip, that first part, to Congo, but with my intention to continue the slow living, I hope not to demand too much from myself on a bicycle where every gram counts and no doubt I’ll take too much kg’s.

Oh men, what am I nervous. In an exciting context though. So much to organise, the overview seems to be lost, too many things written on little pieces of paper, spread out over two rooms. Besides deciding to choose which netbook/notebook and camera, I need to get a new pair of sunglasses with the right description (not the random description they gave me in Sana’a which made my head ache). I need tools to repair the bicycle, a little first aid kit and I need to arrange health care, visa card, bankcard and there’s a huge painting to complete. It needs way more organisationtalent than backpacking.

So therfore I won’t bother with any route planning whatsoever. I just follow the West coast, that will lead me and till Marocco it’s only going South. I’ve got a compas so I’ll trust on that.

Some people think I am unworldly, how stange a thought I think that is. I might not be very social, although I am a more than average saleswoman. I don’t like telephone contact, rather send an e-mail instead. Now I think about it, back in my childhood, I showed strange behaviour when my dad pointed his massive videocamera my way, my hyperactivity was acted out immediatly and I spontaneously moved my face in strange forms. When puberty and my dad his videocamera came, I just turned my back to it, like I was offended all of a sudden. With photography I only become loose and easy when the photographer is a silent and non-thinking tripod. So yes… me being nervous is not a strange thing; besides having a real television interview, I will be filmed by Pasta Media Productions.

Edwin and Eva from Pasta Media Productions are going to make a little movie from me. It’ll be a movie for the organisation Focus on Education with me as leading actress. I shall be the heroine, although I am a little shy for such roles. Ah well, maybe it will lead to some acting in a Bollywood production? India here I come! We, Pasta and Focus on Education have met eachother on a Meet & Match previous month and with this little movie, see it as an advertisement, we will try to generate attention for the fundrecruitment which we want to make from the bicycletour I will start in May. Inshallah…

More about it all you can read on this weblog, and also on the website of Focus on Education. I will keep you updated about the coming journey. Exciting!

2 responses to “Maart roert zijn staart Stirring March

I'm curious to your view, leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.