Categories
The Netherlands

Attentie

De eerste foto’s voor de stichting Focus on Education. We zijn gestart met de voorbereidingen om een sponsoractie op touw te zetten!

By Cindy

Years of traveling brought me many different insights, philosophies and countries I needed to be (over 90 in total). I lived in Pakistan, went over 15 times to India and when I stopped cycling the world, that was after 50.000 kilometer through 45 countries, I met Geo. Together we now try to be more self-sustainable, grow our own food and live off-grid. I now juggle with the logistics of being an old-fashioned housewife, cook and creative artist loving the outdoors. The pouches I create are for sale on www.cindyneedleart.com

16 replies on “Attentie”

Hallo Cindy,
Bedankt voor je snelle berichtje. Mijn ontmoeting met je maakte me al erg nieuwsgierig.
Ik ben vanavond meteen je verhalen tot nu toe gaan lezen en ze smaken naar meer. Wat schrijf je heerlijk! Ik zal op die manier, al lezende, aangenaam met je meereizen. Veel succes met je voorbereidingen, mentaal, fysiek en praktisch. Groetjes, Gerry.

Like

Hoi Gerry, ik weet niet of je dit kunt lezen, een antwoord op de weblog dus, maar ik wens je veel leesplezier, en voor straks: zelf heel veel fietsplezier in europa op weg naar Italië. Als ik vragen aan een ervaren fietsster heb, vraag ik het aan jou!

Like

Ja ik heb dit kunnen lezen. Ik heb ook je verhaaltje zonet gelezen en je mail. Wat leest dat heerlijk!
Die lariam ja…. als je die zo lang zou moeten slikken….. Ik vraag me ook af wat het nut is van het slikken van dit spul in de sahara die zo droog is als gort. Muggen willen daar helemaal niet zijn. Of zou die daar nog niet gaan slikken? Ik heb het ook wel eens geslikt. Ik had het idee dat ik er wat neerslachtig van werd en minder goed kon genieten. Lichamelijk had ik geen klachten. Het was toen maar voor 4 weken gelukkig. Je zult ook wel ‘Deet’ tegen de muggen hebben? Voor als je in die gebieden bent? Op je vorig reis zal je toch ook wel in Malariagebieden geweest zijn?
Mbt mijn fietservaring…… die ligt op het Europese asfalt… soms met kuilen en gaten, soms gravel maar zeker geen Sahara… Zo avontuurlijk als jou reis gaat worden, zo zijn de mijne nog niet geweest. Nog niet….. ik ga smullen van de jouwe…. Misschien dat ik tzt wat aan jouw ervaring heb….

Like

Hoi Gerry, ik denk dat ik het zo ga doen: wanneer de regenseizoenen aanbreken op de momenten dat ik er ben, ga ik middelen nemen, of niet. In ieder geval smeer ik áltijd DEET, dat is overal te vinden, zelfs in gebieden waar je het niet zou verwachten (Zuid Sudan). Ik draag ook altijd bedekkende kleding en heb weining blote huid. Ik moet bij de allereerste tekenen van griep meteen naar de dokter en kan dan een test laten doen op malaria. Als er geen ziekenhuizen in de buurt zijn, moet ik dat van te voren even bekijken, op de kaart enzo, of gewoon navragen en dan wel pillen slikken. Dan die misschien ter plekke aanschaffen/of bij hebben vanuit hier. Dat ga ik nog uitzoeken nu ik hier ben. Zoiets zal het worden! Ik heb geen zin in allerlei bijverschijnselen, dat kan ik niet gebruiken, het is al zo intens!

Ja, de vorige resi heb ik niks geslikt, was er wel malaria. Ik heb opgepast maar soms had ik daar echt geen fut meer voor, dan was het bijvoorbeeld 40 graden in de nacht en geen elektriciteit dus geen waaier boven je bed en dan ben ik echt naar buiten verhuisd, klom ik gewoon in een bed dat ik zag staan… zonder net erboven… ik heb soms geluk gehad dus. Ik slik trouwens altijd ook vitamine B1, schijnt onaangename lichaamsgeur te geven en dat houdt dan muggen op afstand. Misschien heltp dat ook, de Afrikanen herkende het spul in ieder geval onmiddelijk, ze ruikte het en zeiden ‘oh, jij slikt dat voor de muggen,’ dus die doen dat vast óók! Enige bijverschijnsel is hele gele urine.

Als je op avontuur wilt, sluit je je maar bij me aan. Als je denkt ‘nou, Guinea lijkt me wel wat,’ dan kom je toch over : ) Ik moet ook eerst nog maar zien of ik het aan kan, maar dat vermoed ik wel. De zin is er in ieder geval en de geest is vaak het sterkst hé : )

Toch zal Europa en Italië ook voor uitdagingen gaan zorgen, let maar op! We gaan elkaar volgen in ieder geval! Groetjes Cin

Like

Je hebt heel wat malaria ervaring. Lijkt me niet gek zoals je het gaat doen. Ik kwam zonet in de boekhandel (op zoek naar richting Rome) een boek tegen ‘in de woestijn fiets je niet’ van ene Peter Delpeut. Iemand die blijkbaar niets liever doet dan in woestijnen fietsen. Misschien ken je het al? Het zijn verhalen over de Marrokkaanse sahara, de Sinai en de Namibische woestijn. Wie weet heb je er wat aan. Ik heb het niet gelezen enkel wat doorgebladerd.
Bedankt voor je uitnodiging. Je gaat lang weg, Wie weet ben ik in tussentijd een keer in voor het avontuur.

Like

Nee, ken ik niet… maar eerlijk gezegd, heb ik te weinig tijd om nog meer boeken toe te voegen aan degene die ik al wil lezen. Ik heb vorige week in A’dam iets gekocht van ‘n Belgische schrijfster over Congo… Lees ik wanneer ik er ben, laat ik wel opsturen ofzo. Ben even de naam vergeten, iets met Lieve …. Ben jij geslaagd in de boekhandel?

Like

Hoi Cindy,
Langzaam komt je moment van vertrek dichterbij….. Hoe gaat het nu met je? Je schilderij?
Ik ben je al lezende een stukje vooruit gereist want je reis maakt me nieuwsgierig. Ik ben in dat woestijnboek van Delpeut begonnen en in een boek van fietsavonturier Frank van Rijn die is ook door de woestijn gefietst, de Sahel en Guinee . Ze beleven en doen het allemaal op hun eigen manier. Jouw manier zal vast en zeker heel anders zijn.
Ik ben geslaagd met mijn boeken richting Italie. Ook met mijn boekingen. Het 1e deel met de trein tot Stuttgart op 27 mei. Terug vanaf Bologna met het vliegtuig op 29 juni. Bologna ligt lekker centraal dus waar ik ook eindig, het is altijd goed bereikbaar. De fiets gaat, daar waar ik moet stoppen als mijn tijd op is, mee met een transport. Ik heb (of neem) jammer genoeg nu niet eindeloos de tijd maar die tijd komt weer. Ik ben benieuwd naar Italie. Ik ben er regelmatig geweest, ook in die streken, maar nog nooit op de fiets.
Succes met de laatste finesses in je voorbereidingen.
Groet, Gerry

Like

Hoi Gerry, wat leuk dat we zo contact hebben via de weblog! Het gaat goed met me, dank je. Mijn schilderij gaat ook goed. Het is nog niet af maar het komt wel af, ik kan nu even rustiger aan schilderen, ben aan het naaien geslagen: een luchtige, wijde blouse voor op de fiets en meteen ook een kniebroek voor het fietsen. Deze twee dingen zijn of te duur om te kopen of ze zullen te snel kapot zijn en dan is het het geld het niet waard.

Misschien moet ik dan ook eens een woestijnboek gaan lezen, of kan jij me wat erover vertellen dan : )

Ik ben ook benieuwd naar je fietsavonturen in Italië! Hoe ga jij het doen wat betreft onderdak? Ga je vaak wild kamperen, of heb je daar geen zin in. Ik zal min of meer moeten vanwege de kosten te drukken in europa, jij hebt dat vast ingecalculeerd.

Wat zeg je dat mooi ‘finesses in je voorbereiding’, dat is het inderdaad wel ja…. nu gaan de puntjes op de i. Al mijn lijstjes worden nu langzaam afgewerkt en ik kan steeds wat doorstrepen zonder dat er iets nieuws bij komt. Fijn gevoel is dat.

Ik heb twee nieuwe C.D.’s gekocht om in de Afrikaanse stemming te blijven, de nieuwste van Amadou & Mariam en ‘Liberte’ van Khaled, wat is die man GOED!! Ah… als je dat hoort : )

Ga jij fietsen volgens een route of ga je gewoon zien hoe het pad loopt? Jij vertrekt precies een week na mij. Als het nu Spanje was geweest hadden we elkaar weer eens kunnen ontmoeten onderweg, maar ik ga richting Spanje. Heb er enorm veel zin in, maar ben wel zenuwachtig! En jij? Voel je een positieve spanning?

Fijn weekend, groetjes Cinderella

Like

Leuk om met die muziek in de stemming te komen! Woestijnboeken: ze gaan over de oneindigheid, stilte, ploeteren, water en uiteraard zand. Frank van Rijn is iemand die het avontuur opzoekt en altijd voor het moeilijkste pad lijkt te kiezen. Een asfaltmijder.
Mijn Italie reis is vermoedelijk een asfaltreis. Ik heb een paar routeboekjes waarin ook informatie staat over overnachtingen. Ik volg die niet 100% maar binnen Europa wijzen ze je een beetje de weg via verkeersluwe wegen. Mijn overnachtingen probeer ik ook wel low-budget te doen, liefst kamperen, jeugdhergen. Misschien kloosters. Vrij kamperen met toestemming van een eigenaar mag in Italie. Als ik daar een mooie mogelijkheid zie wil ik dat ook doen. Dan ook nog een logeerpartij bij een vriendin die vlakbij Verona woont. Het zal een mix van verblijfssoorten worden.
Ik lees nu een boek over het leven (in eenvoud) van Franciscus van Assisi, ook om in de mood te komen. Ik ben niet ‘kerks’ maar de verhalen, historie en rituelen interesseren me als zijn de spirituele neerslag van onze eigen cultuur. Ik neem waarschijnlijk de route via Assisi. Ik krijg steeds meer zin in deze reis, zeker nu ik met al die dingen bezig ben. Ik heb geen gevoel van spanning en voel me er heel rustig en relaxed onder. Ik heb ook niet zoveel voor te bereiden.
Ik ben wel heeeel benieuwd naar de bergpassen die ik ga nemen en de Apenijnen. Hoe me dit fysiek zal afgaan. Ik denk heel goed want ik voel me nu heel sterk. Ik heb nl veel last van hartritmestoornissen GEHAD en ben een half jaar geleden hieraan geholpen. Sindsdien merk ik regelmatig hoeveel meer energie ik nu heb dan voorheen. Dat is echt fantastisch, zonder medicijnen, cardioloog is niet meer nodig. Op die passen kan ik die hernieuwde energie waarschijnlijk weer ervaren of misschien moet ik het wel ‘vieren’ noemen.
Spanje is erg leuk. Na mijn tocht naar Santiago voelde ik een soort heimwee en ben ik nog een paar keer teruggegaan. Ik heb er over getwijfeld om daar weer te gaan fietsen maar ivm die vriendin is het nu toch Italie gworden, een plan wat er al langer ligt.
Succes met afstrepen van je lijstje en die puntjes op die Í .

Like

Hoi Gerry, hoe gaat het met je? Ik heb van de week gekeken bij de Bever en Gianotten maar zag geen Frank van Rijn staan, wel andere van zijn boeken maar geen Sahara en Sahel, ik heb van hem trouwens al wel een ander boek. Ik heb wel een ander boek gevonden, die bewaar ik voor de trip zelf, een flink boek dat licht weegt ‘Ram Dass’, zijn autobiografie. Lijkt me heel interessant!

Je overnachtingen klinken als muziek in de oren, zo zou ik het ook doen in Italië en zal ik waarschijnlijk gaan doen in Spanje. Ik heb een tip voor je, mocht je in de buurt zijn, check dan dit eens: Casa di Tano in de heuvels van Lessini (nabij Verona), een erg inspirerend huis. Lees het net in Happinez. Ik zou zelf ook graag eens in een klooster verblijven, lijkt me een prettige beleving.

Wat mijzelf betreft, ik ben ook weer relaxed hoor, hahaha… ik heb me de afgelopen weken gefocussed op wat ik wil en moet doen en verder niets, dat werkt goed. Omdat ik natuurlijk voor een goed doel ga werken kwam er op een gegeven moment teveel op me af, en dt voelde erg benauwend. Ik kan er niet goed tegen als er teveel van me gevraagd word (van buiten af dan). Nu nog uitdokteren wat voor malaria maatregelen ik zal nemen en verzekering afmelden, en me uitschrijven (in NL komen is makkelijker dan eruit gaan!)

Ik hoop dat je de passen goed overkomt, als je het rustig aan doet en opbouwt en je voelt je fit zoals je zegt, moet het te doen zijn. Je hebt genoeg versnellingen en een goede fiets! Ik denk dat het vooral een goed luisteren is naar wat je lichaam je verteld en vooral niet denken ‘oh, dat stukje doe ik wel even snel erbij,’ gelukkig ben je alleen en hoef je wat dat betreft niemand bij te houden. Ik ga de Sahara in, hopelijk toch, met een ervaren fietser, een man die zo 150 KM per dag aflegt. Ik heb hem al gezegd: ‘dan zie ik je wel ergens je kampje opgeslagen hebben want ik ga het rustig aan doen!’

Houdt je gezondheid stabiel, blijf energie vol (veel eten straks) en geniet met voorbereidingen! Is je boek al uit?
Groetjes Cinderella

Like

Inderdaad luisteren naar het lichaam en op tijd stoppen. Zal in de Sahara zeker gelden. Alhoewel, soms zul je misschien gewoon doormoeten. Prettig om dat stuk met iemand samen te doen. Zeker met zo’n ervaren persoon. Je eigen tempo aanhouden. Op mijn tocht naar Santiago was ik degene die mezelf wel eens opjoeg tot verder gaan dan goed was. Dat was een leerschool en vorig jaar in Franrijk ging me dat beter af. Ik heb nu zo’n 30% a 40% meer energie dan voorheen en ben erg nieuwsgierig naar mijn huidige krachten. Ik moet nu dus wel weer opletten om niet over mijn grens te gaan omdat ik zezelf wil testen met mijn ‘nieuwe lijf’.
Dat woestijnboek van Frank van Rijn dateerd uit de 90-tiger jaren. Misschien te gedateerd.
Je maakt maar mooi je eigen tocht met je eigen verhaal. Je zult deze laatste weken misschien wel heel bewust en zorgvuldig met je tijd omgaan, wat nog wel doen en wat niet. Al met al met een been/trapper onderweg.

Ik ben via internet wat kloosters in Umbrie aan het opsporen. Op weg naar Spanje heb ik daar een paar keer verbleven. Het fijnste vond ik ‘abbaye de Cordemois’ in Bouillon aan de Semois. Cistercienzer zusters. Een prachtige plek om in stilte tot jezelf te komen en een pas op de plaats te maken. Prachtige a capella gezangen. Misschien iets voor als je weer terug bent…… over 3 jaar……
Mijn Franciscus boek heb ik uit. Rome vervaagd en Umbrie wordt nu duidelijker. Ze reis ik al vast vooruit in mijn hoofd.
Moet je nu nog werken? Voor het geld wel fijn natuurlijk. Maar staat je hoofd er nog naar?
Succes ermee.
Gerry

Like

Hoi Gerry, even snel hoor, kun je me wat vertellen over het klooster, lijkt me wel een bijzondere ervaring om even te blijven. Hoeveel kosten overnachtingen daar bijvoorbeeld? Als je wat kloosters in Spanje weet, zijn die ook welkom. Later schrijf ik je meer terug : )
Groetjes Cinderella

Like

accueil@abbaye-clairfontaine.be
0032(0)61229080
Even op internet opgezocht.
Voor mij was het toen een goede manier om me ‘klaar te maken’ voor mijn tocht. ‘back to basics’ of zoiets. Deel genomen aan diensten die het ritme van de dag markeren. Ik ben er 2 nachten geweest. Ik heb nog steeds in gedachten om er weer eens terug te gaan.
Ik meen me te herinneren dat het 25 euro kostte, inclusief de maaltijden.
Uiteindelijk hoefde ik die niet te betalen omdat ik op weg naar Santiago was. Ik heb toen een vrijwillige donatie gedaan. Er waren toen maar een paar gasten meer, dit was net na Pinksteren.
Ik denk als jij uitlegt over je tocht en de doelen dat je zeer welkom zult zijn.
In ‘Sobrano do Monxes’ en ‘Samos’ is Galicie. Waarschijnlijk niet op je route. Die zijn druk bezocht door mensen op weg naar Santiago en zij vragen een ‘pelgrimspas’.
Ik denk dat wanneer je onderweg bij kloosters komt altijd kan vragen voor onderdak. Zo ook bij gemeentehuizen in Frankrijk, die kunnen je misschien helpen aan een plek.
In N Frankrijk iets ten zuiden van Noyon; abdij Ourscamps. Misschien op je route. Daar kon ik op hun terrein kamperen. Is een abdij met oude ruines. Heel apart.
Maar Bouillon was de top!
Misschien heb je hier wat aan.
Gerry

Like

Hoi Gerry, dank je voor de info : )
Ik ben nu bezig met de campings municipals te markeren op de landkaart zodat ik niet telkens wild hoef te kamperen. Ik zal jouw adresje erbij zetten. Ik ben ondertussen vrij van werk en kan me nu volledig inzetten voor de voorbereidingen. Leuk! Ik word wakker met een zin in groot avontuur. Hoe gaat het met jou en de voorbereidingen? Veel plezier ermee ne bedankt voor de tips. Groetjes Cinderella

Like

Top; omdat ik daar het meeste kon deelnemen aan de kloostersfeer en de dagelijkse samenkomsten van de gebedsmomenten waarin die mooie a capella gezangen waren. Ik was hier 2 dagen. De ontvangst was hier ook het meest persoonlijk. Ik had vooraf gereserveerd. In Ourchamps 1 namiddag en nacht en niet direct in het klooster maar op het terrein ernaast binnen de muren. Wel een bijzondere plek met ruine, historisch. Je kunt je melden in het winkeltje bij de ingang. Ik was hier op de bonnefooi aangekomen zoals op de andere plekken.
Bouillon ligt voor jou misschien wel een stuk uit je routerichting?
Ik werd onderweg ook nog een klooster in het Z-Belgischeplaatsje Ath gewezen maar daar ben ik uiteindelijk niet geweest.
De abdij van Achel op de Belgisch/NL grens neemt ook gasten op.
Camping municipals in Frankrijk zijn heel prettig en goed voor het budget.
Je Sahara maatje is al onderweg…. apart om ieder vanuir een andere hoek naar de bestemming de fietsen. Waar ontmoeten jullie??
Ik heb ook proefgepakt en ga alles in 3 tassen doen en dat lukt. Ik heb natuurlijk veel minder nodig.Ivm de bergen wil ik zo licht mogelijk gaan. Ik kan uiteindelijk tot 3 juli wegblijven, dus zo’n 5 weken dus nog meer Italie!
Nog anderhalve week voor je! Lekker vrij om je mentaal voor te bereiden. Nodig denk ik.
Ik heb je blog doorgegeven aan een geinterresseerde vriendin die wil wel volgen!
Focus on education bekeken in Congo. Bijzonder doel.
Wel, succes nogmaals, nog 12 daagjes….. ik 19.

Like

Don't just stop here, I appreciate your thoughts too : )

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.